ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ


Αποστόλης Ντόμαλης

(φωτ. άγνωστος)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρισα.
Ξεκίνησα την φωτογραφία στα τέλη του 80, με ασπρόμαυρο και σκοτεινό θάλαμο, το ενδιαφέρον έγινε πάθος και σπουδές στα ΤΕΙ φωτογραφίας στην Αθήνα. Τελειώνοντας τα ΤΕΙ Αθηνών (τμήμα Φωτογραφίας) το 1996 ασχολήθηκα με το κοινωνικό φωτορεπορτάζ και τα σπόρ.
Η πρώτη μου ατομική έκθεση έγινε τον Μάρτιο του 1998 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, με εικόνες μέσα από το τρένο και στιγμιότυπα από την Λαική Αγορά (ασπρόμαυρες).
Η δεύτερη ατομική μου έκθεση «στιγμές καρναβαλιού» με φωτογραφίες που έγιναν στον Τύρναβο από το 1997 εως το 2009 στο αποκριάτικο τοπικό καρναβάλι και το Μπουρανί (φαλλική γιορτή της γονιμότητας την Καθαρά Δευτέρα), έγινε τον Φλεβάρη του 2010 στο Δημαρχείο Τυρνάβου.
Συμμετείχα στις πρώτες ομαδικές εκθέσεις της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, σε ομαδική στις γιορτές Λόγου και τέχνης της Λευκάδας το 1995, στην ομαδική έκθεση ένα ταξίδι, στο βαγόνι τρένου εν κινήσει (συρμός Αθήνα-Θεσσαλονίκη) το 1996 και το 2008 σε έκθεση με θέμα το Αργεντίνικο τάνγκο στην Θεσσαλονίκη.
Εργάζομαι σε καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας (Ημερήσιος Κήρυκας) ως επαγγελματίας φωτοειδησεογράφος, είμαι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), διατέλεσα εκπαιδευτικός συνεργάτης σε διάφορα τμήματα ΝΕΛΕ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΕ.
Είχα την επιμέλεια και εικονογράφηση λογοτεχνικών βιβλίων Έμπνευση 1997 κλπ.
Φωτογραφίες μου υπάρχουν στα σχολικά βιβλία Ελληνικής Γλώσσας Α' και Β' Γυμνασίου του υπουργείου Παιδείας.
Συμμετείχα στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης (anti-global) φωτογραφίζοντας στην Νίκαια Γαλλίας, την Πράγα-2000, την Γένοβα-2001, Θεσσαλονίκη 2003 κλπ και ταξιδιωτική φωτογραφία στην Κούβα-2004, την Βενεζουέλα-2005.
περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...


Στο τεύχος 23 του περιοδικού ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ δημοσιεύονται φωτογραφίες του

     
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 
ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ - τριμηνιαίο μονοθεματικό περιοδικό φωτογραφίας

διεύθυνση: ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΤΘ 1613, ΤΚ 19003, Πόρτο Ράφτη   -   email: info@antilipseis.gr

© περιοδικό ΑντιΛήψεις, 2005-2011