ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΝΤΑΣ


Νίκος Μπέντας

(φωτ. Νίκος Μπέντας)

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1968.
Με την φωτογραφία ασχολήθηκε το 1981 παρακολούθησε μαθήματα στα τμήματα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Ν.Ε.Λ.Ε. 1985 ακολούθησε ο φωτογραφικός Κύκλος το 1992 , και δεκάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις όλων των βαθμιδών εκπαιδεύσεις από το σωματείο επαγγελματιών και την ένωση φωτογράφων βορείου Ελλάδος την γενική συνομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών Ελλάδος κτλ.
Είναι απόφοιτος του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Τεχνολογικού Ομίλου Α.Κ.Τ.Ο. και έχει πτυχίο Β.Α. του κρατικού βρετανικού πανεπιστημίου του MIDDLESEX.London G.B με αριθμό πτυχίου 135W520FT
Από το 1993 διδάσκει τμήματα με αντικείμενο την φωτογραφία και έχει διδάξει μεταξύ άλλων στην Ν.Ε.Λ.Ε. από το 1993 μέχρι και σήμερα, στο κρατικό Ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης Ι.Ε.Κ., στο τμήμα φωτογραφίας δημοσιογραφίας στο Ινστιτούτο Διαρκούς Κατάρτισης Ενηλίκων Ι.Δ.Ε.Κ.Ε., στο Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης Δ.Β.Ε., στο φωτογραφικό κέντρο Κατερίνης ΚΕ.Φ.ΚΑ. και είναι διευθυντής στο φωτογραφικό ιστορικό αρχείο Πιερίας Φ.Ι.Α.Π. και ιδρυτής της φωτογραφικής λέσχης Κατερίνης και της φωτογραφικής ομάδας του νομού Πιερίας.
Έχει διδάξει στην μετά δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και σε μεταλυκειακά προγράμματα με αντικείμενο την φωτογραφική τέχνη και τεχνική της φωτογραφίας. καθώς και σε προγράμματα περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης μέσα από την φωτογραφία, στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, . Από το 2006 διδάσκει στον Α.Κ.Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, διδάσκει επίσης στο φωτογραφικό κέντρο Κατερίνης και στην φωτογραφική λέσχη της Κατερίνης έχει εργαστεί και εργάζεται με δεκάδες επαγγελματίες φωτογράφους ως εξωτερικός συνεργάτης, είναι μέλος του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων φωτογράφων Ο.Σ.Δ.Π.Δ.Φ. είναι μέλος της Ε.Φ.Ε από το 1987, είναι επίτιμο μέλος σε πολλές λέσχες δήμους και φορείς.
Έχει περισσότερες από 50 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ομαδικές και ατομικές). Το συγγραφικό του έργο είναι 8 βιβλία σε σχέση με την φωτογραφία και διάφορα λευκώματα, είναι αρθογράφος από το 1995 στο περιοδικό γυάλινο μάτι και από το 1999 στο περιοδικό φωτογραφικό είδωλο, έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και μελέτες σε φωτογραφικά περιοδικά και στον ειδικό φωτογραφικό τύπο. Συνεργάζεται με πολλά περιοδικά εφημερίδες και πρακτορεία εικόνας καθώς επίσης και με studio ειδικών εφαρμογών και διαφήμιση επαγγελματικών προϊόντων στο ενεργητικό του έχει περισσότερους από 1000 γάμους και 500 βαφτίσεις. Από το 1995 είναι κάτοχος καταδυτικού πτυχίου τεσσάρων αστέρων από την ομοσπονδία ειδικών δυνάμεων του στρατού και κάτοχος πτυχίου P.A.D.I. της αμερικανικής σχολής δυτών και ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία εμπορικών νηολογίων (ζημιές και ναυάγια σε πλοία) και στην αεροφωτογραφία. Έχει δουλέψει για δικηγορικά γραφεία ιδιωτικές υπηρεσίες ντέντεκτιβ φωτορεπορτάζ και για την αστυνομία ως εξωτερικός συνεργάτης καθώς και για πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...


Στο 17ο τεύχος του περιοδικού ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ δημοσιεύονται φωτογραφίες του

     
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 
ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ - τριμηνιαίο μονοθεματικό περιοδικό φωτογραφίας

διεύθυνση: ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΤΘ 1613, ΤΚ 19003, Πόρτο Ράφτη   -   email: info@antilipseis.gr

© περιοδικό ΑντιΛήψεις, 2005-2009