ΘΕΜΗΣ ΜΑΡΤΕΚΑΣ


Θέμης Μαρτέκας

(φωτ. Άγνωστος)

Ο Θέμης Μαρτέκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Εχει εκθέσει φωτογραφική του δουλειά σε δύο ομαδικές εκθέσεις. Συνεργάστηκε σαν καθηγητής φωτογραφίας με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΞΥΝΗ και το Τ.Ε.Ε. Χαιδαρίου. Είναι επίσης υπεύθυνος στο τμήμα φωτογραφίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας. Ξεκίνησε από το 1997 και συνεχίζει μεχρι και σήμερα να διδάσκει φωτογραφία στα δημόσια Ι.Ε.Κ. Χαιδαρίου, Κηφισιάς, Ηλιούπολης και Μεταμόρφωσης.
Εργάστηκε για δύο χρόνια σαν εργαστηριακός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας διδάσκοντας φωτογραφία.
Διδάσκει τύμπανα-κρουστά στα ωδεία «Σύγχρονη ωδή» και «Τεχνοτροπία».
Είναι  καθηγητής κρουστών στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου.
Σπούδασε στο ωδείο «Σύγχρονη Ωδή» τύμπανα (Drums set), με τον Μάκη Μαύρο και θεωρητικά με τον Βαγγέλη Κορδομπούλη.
Παρακολούθησε επίσης μαθήματα κλασσικού τρομπονιού στην τάξη του Τ. Κλαβανίδη και ανώτερων θεωρητικών μουσικής με τους Β. Κορδομπούλη, Β. Αρχιτεκτονίδη και Μ. Κουβόπουλο.
Ξεκίνησε σπουδές κλασσικών κρουστών στο ωδείο «Σύγχρονη ωδή», στην τάξη του Εμίλ Χαντζίεφ από την οποία αποφοίτησε παίρνοντας το πτυχίο του με Άριστα παμψηφεί.
Είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας «Σύγχρονη ωδή» Μελισσίων και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κηφισιάς. Επίσης είναι από το 1985 μέλος της Ορχήστρας του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας. Με την προαναφερόμενη ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρο, Σοβ. Ένωση, Κορέα, Γερμανία). Εχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο με έργα Ελλήνων μουσουργών.
Την περίοδο 2001-2002 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας συμμετέχοντας (σαν μουσικός), στην παράσταση του έργου «ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΑΙ» και την ηχογράφηση της μουσικής του έργου «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» αντίστοιχα.
περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...
και περισσότερα...


Στο 17ο τεύχος του περιοδικού ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ δημοσιεύονται φωτογραφίες και κείμενό του

     
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 
ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ - τριμηνιαίο μονοθεματικό περιοδικό φωτογραφίας

διεύθυνση: ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΤΘ 1613, ΤΚ 19003, Πόρτο Ράφτη   -   email: info@antilipseis.gr

© περιοδικό ΑντιΛήψεις, 2005-2009